Bovenkant van de pagina
Ga direct naar de navigatie
Ga direct naar de content

Bestuursbesluit 20 okt 2011 1

MatterMap (v/h Wat zeggen ze nou eigenlijk)

Stichting Lobas

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft op 20 oktober 2011 besloten een bedrag van maximaal € 129.793 beschikbaar te stellen aan de Stichting Lobas Media i.o. voor het project Wat Zeggen Ze Nou Eigenlijk.

Het project betreft een nieuw journalistiek model om de in het publieke debat geïnteresseerde burger op een moderne, visuele manier te helpen grip te krijgen op het publieke debat en een eigen mening te vormen. Doel is te komen tot een verrijking van het bestaande journalistieke aanbod.

De te creëren visuele weergaven van het publieke debat, in kaarten en schema’s, zijn zowel in print, online, als crossmediaal te gebruiken door journalisten. De innovatieve component van het project bestaat uit de focus op het bieden van neutraal en helder overzicht, de te ontwikkelen tool ‘Wat vind ik ervan’, die helpt om uit een overzicht van de meningen in het debat de eigen mening af te leiden. Daarnaast kent de visuele presentatie een innovatief karakter.

In eerste instantie is door het bestuur een subsidie van € 54.373,- toegewezen. Het bezwaar dat Lobas Media naar aanleiding hiervan heeft aangetekend is gegrond verklaard en de subsidie is verhoogd naar € 129.793,-. De subsidie wordt verstrekt op basis van de Tijdelijke subsidieregeling Persinnovatie.